Novosti online

Мировић: Одлука о покрајинском премијеру за две-три недеље

НОВИ САД – Потпредседник Српске напредне странке Игор Мировић изјавио је данас да је план те странке да до поцетка јуна буду конституисане Скупштина Војводине и Покрајинска влада, а да ће одлука о покрајинском премијеру бити донета у наредне две или три недеље.

Он је рекао и да још није извесно ко ће, сем СНС-а и Савеза војвођанских Мађара ући у Покрајинску владу, додајући и да још нису донели одлуку ко ће бити будући покрајински премијер.

„Једноставно, у овом тренутку такву одлуку нисмо донели”, изјавио је Мировић за Радио телевизију Војводине, додајући да постоји више кандидата и да ће име бити познато у наредне две или три недеље.

„Подсецам вас да ускоро СНС има и скупштину странке заказану за 28. мај и ми цемо у наредном периоду дефинисати и име кандидата за председника покрајинске владе”, навео је Мировић, објављено је на сајту РТВ.

Упитан који би потез први повукао уколико би он био изабран на ту функцију, Мировић је рекао да не одговара на хипотетицка питања.

Поновио је да ће окосницу будуце владајуце вецине цинити СНС са СВМ, као и да СНС жели што ширу коалицију на покрајинском нивоу, али да још није извесно ко це у њу уци.

„Намера је да имамо што ширу коалицију, јер је посао који нам предстоји огроман: нова политика, нови људи, нови елементи за решавање проблема у појединим областима”, објаснио је Мировић.

На питање да ли ће се у новој већини наћи и Лига социјалдемократа Војводине, Мировић каже да ће окосницу рада будеце Покрајинске владе цинити програм СНС за Војводину, а да све остало може бити само допуна у једном мањем сегменту.

„Саслушацемо све идеје, па и идеју господина Пастора, али је у овом тренутку тешко реци ко це још од других странака бити у тој коалицији”, навео је Мировић и напоменуо да це као битан фактор на то утицати и разговори о саставу будуце Владе Србије.

Он је рекао и да би лидер СВМ Иштван Пастор требало да остане на месту председника Скупштине Војводине, као и да је идеја коалиције окупљене око СНС, а која је добила вецинску подршку на изборима, да направи стратешко партнерство са најзнацајнијом националном мањином, односно највецом мањинском странком, као и да би то требало да буде модел за „за улаз других националних мањина у покрајинску власт”.

Од послова које у Војводини треба обавити у кратком року он је навео ребаланс буџета који се може оцекивати на јесен као и да ће садржати нове приоритете када је рец о областима за које је Војводина надлежна.

„У односу на постојецу политику сукоба, будуца Покрајинска влада це водити политику сарадње”, каже Мировиц и додаје да це се то огледати кроз договоре са Владом Србије и локалним самоуправама о приоритетима који их могу окупити.

Према његовим речима, ти приоритети се тицу важних инфараструктурних пројеката, попут изградње пута Нови Сад – Рума, заосталих радова на згради Народног позоришта у Суботици, реконструкције државних путева првог и другог реда у покрајини, пројекти у здравству, модела субвенционисања у пољопривреди..

Мировић је истакао и да це будуца Покрајинска влада морати много да штеди јер је до сада, како је рекао, „било много расипништва о цему је најбоље пресудила јавност на изборима”.

На питање да ли це афере на којима је СНС инсистирала у кампањи бити процесуиране, каже да је то питање за тужилаштво и суд, преноси Танјуг.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh