Gradovi

Miščević: Poglavlje 23 se još nije našlo na dnevnom redu

BEOGRAD – Šefica Pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević izjavila je danas da nisu tačni navodi hrvatskog „Večernjeg lista“ da Hrvatska već blokira Srbiju u pregovarackom procesu pristupanja, navodeći da se pitanje otvaranja poglavlja 23 još nije našlo na dnevnom redu Saveta Evropske unije.

Ona je za Radio Beograd 1 izjavila da nema spora između država članica EU da se bilateralna pitanja rešavaju bilateralno i da se ne unose u pregovarački proces.

„To je jedan od principa pregovora sa EU – bilateralna pitanja se bilateralno rešavaju“, rekla je Miščević.

Ona dodaje da je prirodno da druge države članice EU žele da čuju mišljenje one koja je sa njima „u klubu“, o tome zašto se javlja problem.

„Nema tu uslovljavanja, niti pritisaka bilo kakve vrste, nego pokušaja da se razume ona država članica koja ima nekakvo pitanje u pregovaračkom procesu“, rekla je Miščević.

Zagrebački „Večernji list“ piše danas, pozivajuci se na diplomatske izvore, da Hrvatska već blokira Srbiju u pregovaračkom procesu pristupanja Evropskoj uniji, tako što zvanični Zagreb nije dostavio stav o otvaranju poglavlja 23, pa je ta tačka navodno skinuta sa dnevnog reda Radne grupe Saveta EU koja se bavi pitanjem proširenja.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh