Gradovi

Mitrovica: Otvorena Ulica otvorenog srca, večeras koncert

KOSOVSKA MITROVICA – U Kosovskoj Mitrovici, je, pred večerašnji dočcek pravoslavne Nove godine i koncert Željka Joksimovića, otvorena „Ulica otvorenog srca“.

Na tridesetak štandova predstavljeni su turistički potencijali Kosova i Metohije, prehrambeni proizvodi i pića autentični za to područje, a manifestacija je u znaku promovisanja kulturnih i duhovnih vrednosti i nasleđa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

U okviru proslave tradicionalnog srpskog praznika, u ulici Kralja Petra Prvog u Kosovskoj Mitrovici, „Ulica otvrenog srca“ biće otvorena do 17 sati sa nizom sadržaja namenjenih prvenstveno najmlađima, ali i starijim građanima.

U Kosovskoj Mitrovici večeras će biti organizovan doček Nove godine po julijanskom kalendaru, a na novogodišnjem koncertu nastupiće Željko Joksimović.

Doček pravoslavne Nove godine organizovan je na platou ispred studentskih domova u ovom gradu gde je postavljena bina na kojoj će večeras od 22 sata nastupiti Joksimović, uz besplatan ulaz za posetioce.

Doček Nove godine po julijanskom kalendaru u Kosovskoj Mitrovici organizuju Kancelarija za Kosovo i Metohiju i opština Kosovska Mitrovica.

U gradu je zbog dočeka pravoslavne Nove godine pojačno prisustvo policije, koja je za večeras najavila rigorozne mere kontrole tokom Joksimovićevog koncerta.

Julijanski 1. januar je u narodu poznat i kao Vasiljevdan, Mali Božić i srpska Nova godina.

Mnogi običaji i obredi vezani su za Mali Božić, koji se smatra završetkom božićnih svetkovina.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh