Svet

Muškarac ispao iz aviona posle eksplozije

Vlasti okruga Balad, oko 30 kilometara severno od Mogadiša, saopštile su da je na tom području pronađeno telo muškarca, za kojeg se veruje da je isisan iz aviona u trenutku posle eksplozije, koja je napravila rupu u trupu aviona, preneo je Rojters.

Jedan policajac na aerodromu u prestonici je izjavio: „Telo preminulog putnika se transportuje za Mogadiš“ i dodao da se radi o čoveku starom oko 55 godina.

„On je ispao iz aviona kad je došlo do eksplozije u avionu“, rekao je policajac.

Avioprevoznik „Dalo erlajns“ je na svojoj strani na Fejsbuku juče saopštio da je avion poleteo iz Mogadiša za Džibuti sa 74 putnika, kad je „došlo do incidenta“ usled kojeg je avion morao da se vrati za polazište, kao i da je pritom lakše povređeno dvoje ljudi.

Prema navodima beogradskih medija, pilot Vladimir Vodopivec (64) iz Beograda uspeo je da bezbedno spusti avion uprkos eksploziji.

„Pola sata pošto smo poleteli sa aerodroma u Somaliji, na 3.300 metara visine začula se strašna eksplozija. Putnici su počeli da viču, a ja sam se odmah vratio na aerodrom.

Na sreću, niko nije teže povređen“, ispričao je Vodopivec svom prijatelju iz Beograda, prenosi „Blic“ koji i objavljuje i fotografije oštećenog aviona na čijem je trupu, kod desnog krila, eksplozija napravila rupu veličine tri prozora.

Direktor somalijske Agencije za civilno vazduhoplovstvo Abdivahid Omar je za sajt državnog radija izjavio da je u nesreći aviona „Dalo erlajnsa“ jedna osoba nestala, kao i da je njegovo telo pronađeno.

„Istraga se nastavlja“, rekao je Omar, ne pominjući bilo kakvu eksploziju niti drugi razlog zašto je avion morao da se vrati za Mogadiš, osim što je rekao da je pilot prijavio „iznenadni kvar“.

53

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh