Gradovi

Mustafa će sutra učestvovati u dijalogu

BRISEL – Portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančič potvrdila je danas da će kosovski premijer Isa Mustafa učestvovati u sutrašnjoj rundi dijaloga Beograd i Prištine jer su, kako je istakla, vizna liberalizacija za Kosovo i Briselski dijalog dva potpuno odvojena pitanja.

Na pitanje da li će Mustafa sutra biti u Briselu, s obzirom da je uslovljavao učešće u dijalogu viznom liberalizacijom, Kocijančić je rekla da hoće.

Kosovski „premjer će biti ovde sutra popodne. Proces dijaloga i liberalizacija viza su dva potpuno odvojena pitanja“, rekla je Kocijančič na redovnoj konferenciji za novinare u Briselu.

Dijalog Beograda i Prištine biće nastavljen 27. januara sastankom predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Ise Mustafe, saopšteno je sinoć u Briselu.

Dijalog na najvišem nivou će biti vođen uz posredovanje visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini, objavljeno je na sajtu evropske službe za spoljno delovanje (EEAS), a dve strane će razmotriti primenu postojećih sporazuma i razgovarati o daljima koracima.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh