Novosti online

На бедемима Чемернице нема ниједног Чачанина

Чачак – Бојана Икодиновић, начелник Градског штаба за ванредне ситуације у Чачку, саопштила је јуче по подне да су прилике у овом крају, што се тиче водостаја река, повољније, јер се Чемерница повукла у корито. Међутим, описујући најновије догађаје са терена, додала је:

– Управо сам се вратила са насипа поред Чемернице код Чачка и ситуација је и даље критична. Постоји опасност да, на раздаљини од 600 метара, бедеми попусте на чак шест места. Одмах је потребно 50 људи да се то брани, али тамо нема ниједног Чачанина. Недопустиво је да се из оволиког града који има толико основаних јединица и толико мештана које тишти лоше искуство из поплава од пре две године, баш нико не појави на бедемима. Џакове песком пуне само људи Војске Србије, ватрогасци и припадници цивилне заштите из Апатина и Сомбора – казала је Бојана Икодиновић.

Градоначелник Чачка, Војислав Илић, прозвао је директоре јавних предузећа у граду, захтевајући да пошаљу бар по петорицу људи за рад на насипима.

Бојана Икодиновић је рекла и да су је из Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије обавестили да у Чачак и Лучане долазе тројица стручњака из Русије.

– Они имају неку своју временску прогнозу на основу које тврде да ће овде до 15. марта трајати велике кише, обилније него 2014. године. Не желим да драмим, али мало мања киша може да доведе до тога да нам пукне насип на Чемерници и доживимо гору ситуацију него 2014 – напоменула је она.

Војислав Илић је на седници ГШВС саопштио да је у Чачку током дана боравио и министар одбране у Влади РС, Зоран Ђорђевић.

Припадници Војске Србије спремно су прихватили задатке у Чачку. Овде је прексиноћ у 17 сати стигао део Самоходног хаубичко-артиљеријског дивизиона Друге бригаде копнене војске Србије, стационираног у Краљеву, којим командује потпуковник Иван Ристић. Његова вредна екипа – укупно 29 људи – поставила је одбрамбене насипе на обали Западне Мораве, штитећи дворану КК Борац.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh