Regioni

NA IVICI: U porastu vodostaj Save u Bosanskom Brodu i Šamcu, Drina opada

Sava i dalje raste, Drina u opadanju: Vodostaj rijeke Save danas u 7.00 časova na vodomjernoj letvi u Rači izn… https://t.co/c315zxJ7sL

— Vijesti Herceg Bosne (@HRHercegBosna) March 9, 2016

Vodostaj reke Save na Rači jutros u 7.00 sati iznosio je 697 cm, a nivo toka Drine u Janji bio je 480 cm.

U Gradišci je vodostaj reke Save danas 773 cm i premašena je kota vanredne odbrane od poplave za 43 cm. Sava se izlila u nebranjenom području, a u mestu Orubica i dalje je zaplavljeno 12 objekata, ali voda nije ušla u kuće.

Sve oči uprte u Savu (Foto: Printscreen YouTube)Sve oči uprte u Savu (Foto: Printscreen YouTube)

Vodostaj Save u Srpcu je u stagniranju, a meren jutros u 7.00 sati iznosio je 890 cm (premašena kota redovne odbrane od poplave za 30 cm). U selu Bajinci u nebranjenom području onemogućen je prilaz do četiri domaćinstva, a u selu Srbac ugroženo je 10-tak domaćinstava kojima je voda prišla ali za sada nema veće opasnosti.

Iz Civilne zaštite navode da je u Bosanskom Brodu vodostaj reke Save jutros 730 cm i to je nivo kada se uvode redovne mjere odbrane od poplave. Zabeležen je blagi rast vodostaja Save u odnosu na juče, za dva do tri cm.

U porastu vodostaj Save u Bosanskom Brodu i Šamcu https://t.co/cKwn8N5Au4

— 24sata.info (@24sata) March 9, 2016

Lokalni put Trebinje-Uvjeća-Velja Gora od juče nije prohodan zbog padavina i nadolazećih podzemnih voda. Odsek Civilne zaštite Trebinja prati situaciju na ovom lokalitetu, a nema ugroženih naselja.

Vodostaj rijeke Drine u 7.00 časova iznosio je 367 centimetara na stanici Radalj i u opadanju je za poslednja 24 sata za 48 centimetara, sa tendencijom daljeg blagog opadanja.

(Tanjug/RTRS)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh