Novosti online

На њујоршкој аукцији 300 гитара славних музичара

Њујорк – Око 300 гитара, укључујући и инструменте на којима су свирали Ерик Клептон, Елвис Присли и Ван Хејлен, биће понуђено крајем месеца на продају на аукцији у Њујорку.

Међу најзначајнијим инструментима на продају је понуђена и „гибсон супер 400” гитара, са седам жица, из 1952. године, направљена за покојног студијског музичара Тонија Мотолу, за који се очекује да би могла да буде купљена за 100.000 америчких долара. У својој каријери, Мотола је радио са музичарима попут Френка Синатре, Перија Кома и Џонија Метиса, пренела је Бета.

У понуди су и две гитаре из филма „In Cold Blood” који је награђен Оскаром, реализованог према књизи Трумана Капотеа, а које ће бити понуђене заједно по почетној цени од 150.000 до чак 200.000 долара.

Очекује се да жуто-црна гитара специјално направљена за Ван Хејлена осамдесетих година прошлог века донесе између 60.000 и 80.000 долара, а купац ће уз инструмент добити и оригинални рачун достављен музичару приликом куповине.

У аукцијском каталогу су и четири гитаре повезане са Ериком Клептоном, две су чак и потписане, као и неколико инструмената Елвиса Прислија и каиш за гитару који је Џими Хендрикс користио на Вудстоку.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh