• Gradovi

  Na ulicama širom Austrije 7.000 policajaca

  Austrijanci žele pre svega mir u 2017. godini

  Austrijanci u 2017. žele pre svega mir, pokazuje istraživanje javnog mnjenja koje je sproveo institut „Market“. Čak 69 odsto građana na prvom mestu želja za 2017. poželelo je mir, da nema ratova ni terorističkih napada. Na drugom mestu želja se nalazi skladno partnerstvo (57 odsto), ispred više novca (38 odsto), kao i željom za više slobodnog vremena (22 odsto).

  BEČ – Kako bi Austrijanci večeras mogli bez straha da dočekaju Novu godinu na trgovima širom zemlje, Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo je ogromne mere predostrožnosti.

  Čak 7.000 policajaca će širom zemlje motriti da se ništa ne dogodi, a među njima biće duplo više pripadnika specijalnih jedinica Kobre, kao policajaca u civilu, a u pripravnosti i policijska „avijacija“.

  Teroristički napadi u susednoj Nemačkoj, kao i seksualni napadi na žene u brojnim nemačkim gradovima prošle godine na dočeku, naveli su Ministarstvo da reaguje.

  Policija će prikazati značajnu prisutnost na brojnim javnim mestima, i svih 16 policijskih helikoptera je u pripravnosti, naveo je portparol Ministarstva Andreas Grošsartner.

  Sa krovova će specijalne jedinice, u cilju sprečavanja terorističkih napada, pratiti dešavanja na ulicama, kao i sa video kamerama.

  Samo u Beču će novogodišnji stazu obezbeđivati 400 policajaca, uz 300 pripadnika privatnog obezbeđenja.

  Ministar unutrašnjih poslova Volfang Sobotka poručio je građanima da nema razloga za zabarakidanje i da veća prisutnost policije ne znači da će se Austrija pretvoriti u policijsku državu.

  „Prisustvo policije treba da garantuje da u svako doba uniformisano lice bude nadomak građana kojem je potrebna pomoć“, naglasio je on.

  Inače policija deli ženama u Beču i džepne alarme kojima mogu da pozovu u pomoć u slučaju seksualnog napada.

  AP Photo/Ronald Zak

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com