Novosti online

Надал: Шарапова треба да буде кажњена

Међу различитим реакцијама на кажњавање Марије Шарапове, изјаве Рафаела Надала су посебно занимљиве, јер је и сам често био под сумњом због успешних повратака после озбиљних повреда.

На питања новинара у Индијан Велсу, где игра у истој половини жреба као и Новак Ђоковић, четрнаестоструки гренд слем шампион је био изричито јасан и строг:

– Марија треба да буде кажњена! Желим да верујем да је то била њен грешка и да није хтела то да уради. Ипак, ако је реч о немару она мора за то да плати.

Шарапова је тврдила да није прочитала упутство о забрањеним супстанцама, а Шпанац каже да ни он то не ради:

– Искрено, ја то не читам. Верујем свом лекару, који је лекар Шпанске тениске организације много година. Никада не узимам било шта без његовог знања и верујем да је мој тим сто одсто професионалан. Узгред, коју сте речу употребили? Мелдонијум? Заиста не знам ништа о допингу, потпуно сам „чист”! Толико сам радио током каријере и, када се повредим – повредим се. Не узимам ништа да бих се брже вратио. Добро је што имамо квалитетан анти-допинг програм и што се утврђује кривица оних који не иду исправним путем. Спорт је пример деци, пример друштву… Када бих радио нешто што није у складу са правилима, лагао бих себе, а не своје противнике.

Широкој јавности је вероватно најзанимљивија исповест Надала о експерименталним терапијама које је сам користио. Што се тиче стандарних лекова, поменуо је „Фенбуфен” и „Волтарен”, а да на терену користи само воду, минерале и „природне ствари”:

– Радио сам ПРП терапију обогаћеном плазмом. Први пут сам се брзо опоравио, али после другог пута сам имао проблеме, седам месеци нисам играо. Користио сам и терапију са матичним ћелијама, која је прошла одлично. Никада ништа нисам крио и ви то знате.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh