Gradovi

Najava skorog hapšenja lidera Samoopredeljenja

PRIŠTINA – Prištinski sud najavio je danas da će uskoro izdati nalog za hapšenje predsednika pokreta Samoopredeljenje Visara Imerija.

Nalog za njegovo hapšenje će biti izdat, jer je Imeri odbio da se pojavi na suđenju u kome je okrivljen da je tukao poslanika PDK Bekima Hadžijua.

Na ovom suđenju Imeri je optužen da je, zajedno sa poslanikom Samoopredeljenja Redžepom Seljimijem, bivšim poslanikom Fljorinom Krasnićijem i vozačem Besartom Bujupijem, napao Hadžijua, kome su tom prilikom nanete lakše telesne povrede.

Tužilaštvo Imerija tereti da je 29 juna 2012 tokom pauze sednice Skupštine sa pomenutom grupom napao poslanika Hadžijua. Do sada je održano 15 ročišta na kojima se Imeri nijednom nije pojavio.

Ovaj nalog dolazi u trenutku kada je policija Kosova već uhapsila nekoliko članova pokreta Samoopredeljenje, uključujući i šefa poslaničke grupe Glauka Konjufcu i portparola Frašera Krasnićija. Oni su uhapšeni pod sumnjom da su 2009 godine napali vozila Euleksa.

Politička situacija na Kosovu je napeta, nakon što je opozicija u sredu organizovala dosad najveći miting, sa koga je vladi dala „ultimatum“ da za 10 dana da podnese ostavku. Ujedno prištinski mediji pišu da se do kraja Februara očekuje da Hašim Tači zameni dosadašnju predsednicu Atifetu Jahjaga.

Foto Tanjug/S. Radovanović, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh