Novosti online

Највећој уличној журци на свету ни вирус не може ништа

Ни забринутост у вези са ширењем вируса зика ни економска нестабилност нису препрека да милион туриста стигне у Рио де Жанеиро, у Бразил, на традиционални карневал који је почео поподне.

Организатори очекују да ће 10. фебруара, по спуштању завесе на највећој уличној журци на свету, моћи да срачунају укупну посету од чак пет милиона посетилаца, како домаћина, тако и оних који ће стићи из свих делова планете.

Како преносе светске агенције, Удружење хотелијера Рија саопштава да је у хотелима попуњено 15.000 кревета више него 2015. године. Последњих година све је више гостију који карневал посећују када се крузери на којима плове усидре у луку. Из луке одлазе право до главног самбадрома и враћају се по окончању вишесатне феште, не одседајући на копну.

Иако су карневалске свечаности почеле још крајем јануара, план је да за ударних пет дана карневала буде одржано 605 парада, веселих и шарених манифестација, у више од 500 уличних блокова.

Ипак, пре доласка гостију и учесника, ове године санитарне и медицинске екипе запрашивале су све локације како би спречиле размножавање комараца и свеле на минимум опасност од ширења опасног вируса зика. Као и ранијих година, широм града појачано је присуство полицијских снага због безбедности свих учесника карневала.

Учесници карневала, међутим, не зазиру ни од вируса, ни од немаштине, ни од терориста.

„Важно је да што боље отплешемо када станемо на почетак 730 метара дуге писте и да, ако можемо, освојимо награду”, преносе светске агенције изјаву учесника чија школа наступа бранећи боје Ипанеме.

Како је изјавио градски секретар за туризам Антонио Педро Фидуеира де Мело, очекује се да ће за пет дана локална економија профитирати чак 740 милиона долара. Карневал је и генерална проба за овогодишњу главну, не само бразилску, фешту – Летње олимпијске игре, које се у августу одржавају у овој земљи.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh