Novosti online

Напредњаци и социјалисти у Ваљеву формирали коалиције

ВАЉЕВО – Две вероватно најјаче политичке опције у граду на Колубари, коалиције око Српске напредне странке и око Социјалистичке партије Србије, већ су истакле своје адуте за предстојеће локалне изборе. У Ваљеву напредњаци и социјалисти до сада, бар формално, нису били заједно у власти. СНС је већ дуже време у опозицији, у јавности представници ове странке често су жестоко нападали социјалисте који су водили владајућу коалицију, али многи у граду верују да је „рат” ове две опције само забава за масе, док су њихове стварне везе далеко присније…

Коалициони споразум са СНС-ом потписали су ПУПС, СДПС Расима Љајића, Нова Србија, Група грађана „За Ваљево”, Самостални ДСС Андреје Младеновића и Покрет социјалиста, а ову листу, како је саопштено, подржаће и СПО.

– Уверени смо да је ово победничка коалиција и оно што је наш циљ јесте 50 и више процената на локалним изборима у Ваљеву – рекао је Слободан Гвозденовић, председник Градског одбора СНС-а на конференцији за новинаре поводом формирања коалиције.

Коалиција око напредњака је прва предала своју изборну листу Градској изборној комисији. Прво место на њој заузео је управо Гвозденовић, који слови за озбиљног кандидата за градоначелника. Осталих првих десет места припало је члановима СНС-а, а коалициони партнери су добили позиције пропорционално односима у коалицији на републичком нивоу.

На новинарско питање ко ће бити кандидат ове коалиције за градоначелника, Слободан Гвозденовић је одговорио да ће то бити онај ко буде уживао највеће поверење пре свега Градског одбора СНС-а. Упитан да ли би он прихватио кандидатуру за градоначелника уколико то странка буде тражила, одговорио је потврдно.

За разлику од напредњака, социјалисти и њихови коалициони партнери за локалне изборе већ су обелоданили име свог кандидата за градоначелника. Неколико стотина присутних на предизборној конвенцији СПС-а у Ваљеву у среду увече је прихватило предлог да се за ту функцију кандидује Драган Јеремић, директор Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева и председник Окружног одбора СПС-а за Колубарски округ.

Велика већина политичких групација које су у протеклом периоду у граду на Колубари биле уз СПС, нашла се с њима и у коалицији за ове изборе појачаној неким новим организацијама и појединцима, међу којима су бивши активисти овдашњег Градског одбора Љајићевог СДПС-а, као и поједини чланови Градског одбора одавно непостојећих Уједињених региона Србије. Уз традиционалног партнера Јединствену Србију, део коалиције коју воде социјалисти постали су и Удружење грађана Новосрбијанци, Комунистичка партија и Српска народна партија Ненада Поповића.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh