Društvo

Народна странка: „Морамо пружити отпор издаји“

Председништво Народне странке једногласно је одлучило да апсолутни приоритет у деловању странке у наредном периоду буде борба против потписивања такозваног француско-немачког плана за Косово и Метохију.

Потписивање тог документа била би национална катастрофа и издаја.  

Народна странка позива на превазилажење свих политичких и идеолошких подела у овом одсудном тренутку за народ и државу.

Отворени смо за сарадњу са свима који се противе потписивању овог понижавајућег споразума.

Захтевамо оставку председника Србије Александра Вучића и подржавамо иницијативу за сазивање ванредне седнице Скупштине Србије о Косову и Метохији.

Народна странка ће од данас све своје ресурсе и снаге уложити у спречавање издаје кроз ангажовање са народом и политичким и друштвеним актерима.

Морамо пружити одлучан отпор издаји, јер се прихватањем самопроглашеног „Косова“ као суседне државе доводи у питање опстанак нашег народа на Косову и Метохији, прихвата отцепљење дела државне територије и саглашава се са тим да је НАТО агресија 1999. године била оправдана. Потписивањем овог споразума отворила би се врата стварању Велике Албаније и новим сукобима на Балкану.

Оно што будемо чинили наредних дана одјекиваће генерацијама испред нас и трајно ће одредити њихов однос према нама.

Извор: Званични сајт Народне странке, https://www.narodna.org.rs/sr-cyrl/vesti/narodna-stranka-predsednistvo-kosovo-i-metohija-francusko-nemacki-sporazum-izdaja-vucic-ostavka.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh