• Novosti online

  Народна странка: спречимо разарање природе Србије!

  Спречимо разарање природе Србије!

  Народна странка у Нишу оцењује као скандалозну и злослутну најаву министра за заштиту животне средине Републике Србије, Горана Тривана, да ће неки од бисера природе наше земље изгубити статус заштићених природних добара.

  Још је невероватније његово образложење да ће се то учинити због неспособности државе да обезбеди поштовање прописа о неугрожавању природе и „спречи дивљање“ – које, гле чуда, организује сама власт!

  Најбољи пример је недавно министрово одобравање иницијативе за изградњу мини хидроелектране „Паклештица“ мимо усвојеног Просторног плана!

  Министар Триван овим практично признаје да криминална неспособност власти СНС-а да спречи махниту сечу шума широм Србије, стварање дивљих депонија или злокобну изградњу мини хидроелектрана на заштићеним водотоковима зарад огромних профита који се сливају у џепове пријатеља режима – није нимало случајна.

  Ово стравично разарање непроценљивог природног блага наше земље, због кога ће нас се потомство стидети, сада се показује као део масивног и добро осмишљеног удруженог злочиначког подухвата који се министар сада спрема да озваничи!

  Енормно богаћење одабране клијентеле овог антинародног режима прети уништењем небројених биљних и животињских врста у заштићеним подручјима као што је Стара планина, расељавањем преосталог становништва ових подручја, смањењем туристичког потенцијала, па чак и опасним угрожавањем водоснабдевања градова као што је Пирот!

  Народна странка у Нишу, имајући у виду да су насртаји на животну средину посебно драматични на југу Србије, сматра да је министар Триван још једном показао да је он само трансмисија интереса тајкуна чије богаћење омогућава режим у Србији.

  Због тога захтевамо његову хитну и неопозиву оставку, пре него што оствари своје опасне намере и легализује разарање богатог природног наслеђа којим се наша земља поноси!

  Љ.П.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com