Novosti online

Наша цена за улазак у владу неће пасти

Где ће бити социјалисти после ових избора – у власти у којој су, у различитим комбинацијама, непрекидно од 2008. године, или ће се преселити у опозиционе редове, тренутно је једна од највећих непознаница политичке сцене. Могуће је да у овом тренутку одговор на ту дилему зна само лидер СНС-а Александар Вучић, па није ни чудно што је део разговора с потпредседником СПС-а Бранком Ружићем протекао у тону „шта ако” а он се у многим одговорима ограђивао речима да говори о хипотетичкој ситуацији. Јер, тврди Ружић, никаквих разговора о наставку сарадње, ни званичних ни незваничних, још није било.

Ипак, из његових речи се може разумети да у Социјалистичкој партији Србије увелико разматрају све опције. За почетак, закључили су да је 84.000 гласова мање него пре две године сасвим солидан и задовољавајући резултат с обзиром на околности у којима се водила изборна кампања и имајући у виду да су претходне четири године више водили рачуна о својој државотворној оријентацији него о неком партијском партикуларном интересу.

„Да смо били вођени тим интересом могли смо да се определимо на пример 2014. године да не уђемо у владу, па бисмо сада као опозиција вероватно на овим изборима добили 20 процената подршке”, истиче Ружић.

Значи, власт вам више не прија?

Мислим да је важно да ли СПС и његови кадрови пријају Србији и грађанима Србије. Уверен сам да је тако и да нема бојазни да ће бити одлива једног стабилно утемељеног бирачког тела које се опредељује за нашу коалицију СПС-ЈС.

Да ли позиција Ивице Дачића у странци зависи од тога хоће ли СПС бити у власти или у опозицији?

Ми функционишемо још од 2003. године као један озбиљан систем, доносимо одлуке на демократски начин и сматрам да наша будућа позиција, каква год буде, неће утицати ни на који начин на било чији статус унутар СПС-а.

ОПШИРНИЈЕ У ШТАМПАНОМ И ДИГИТАЛНОМ ИЗДАЊУ

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh