Gradovi

Naslovnica poljskog nedeljnika šokirala Evropu

VARŠAVA/BEOGRAD – Naslovnica poljskog nedeljnika „vSjeci“, na kojoj više tamnoputih ruku pokušava da strgnu zastavu Evropske unije kojom je ogrnuta žena bele puti, pod naslovom „Islamsko silovanje Evrope“ – šokirala je Evropu.

Naslovnica ovog poljskog nedeljnika je i top tema društvenih mreža, a jedan od komentara na Tviteru kaže da je reč o „nečuvenom uterivanju straha“ pomenutom naslovnicom“, zatim da je naslovnica insprisana dugom istorijom kolonijalne propagande, kao i onaj u kome se naslovnica poredi sa „italijanskom fašističkom prpagandom tokom Drugog svetskog rata“.

Inače, Poljska ne beži od prihvata izbeglica ali samo kada je reč o ženama, deci i starima.

Potpredsednik vlade i ministar kulture Pjotr Glinjski izjavio je ranije da Poljska ne želi ekonomske migrante jer, kako je rekao, ne vide razlog da se u toj zemlji nađu mladi muškarci poput onih koji su bili akteri izgreda tokom novogodišnje noći u Kelnu.

U novogodišnjoj noći grupe Afrikanaca i Arapa napale su, silovale i opljačkale žene u nemačkim gradovima, pre svega Kelnu, zbog čega je podneseno najmanje 90 kriičnih prijava.

Nakon tog događaja, ministar unutrašnjih poslova i administracije Poljske Marijuš Blaščak najavio je temeljniju i rigorozniju kontrolu izbeglica.

Foto Screenshot, WSieci

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh