Gradovi

Nastup Tijane Milošević, prve violine Beogradske filharmonije

BEOGRAD – Tijana Milošević, prva violina Beogradske filharmonije, nastupila je večeras u sali Kolarca kao solista sa svojim orkestrom, koji je predvodio dirigent Srboljub Dinić.

U zamračenoj sali Kolarca, muzičari su pod lanternama izveli kompozicije inspirisane zimskom tematikom.

Jedinstvena atmosfera obeležila je koncert iz ciklusa namenjenog muzičkim „Megalomanima“, saopštila je Beogradska filharmonija.

Zvuk violine Tijane Milošević, najpre se začuo iza scene u Prologu „Američkih godišnjih doba“ Filipa Glasa, i dočarao intimu zimskog godišnjeg doba. Podržana od strane kolega iz gudačkih sekcija, Tijana je stupila na scenu u energičnoj interpretaciji Vivaldijeve „Zime“.

Pored autentičnog tumačenja jednog od najpopularnijih dela klasične literature, Tijana je iznenadila publiku zviždućući melodiju u pratnji svojih kolega u poslednjem stavu ove kompozicije.

Nakon kasno-baroknog stila, violina Tijana Milošević povela je u tango ritam Argentine, dočaravši toplotu i senzualnost Zime iz „Četiri godišnja doba Buenos Ajresa“, majstora novog tanga – Astora Pjacole a stilsko putovanje kroz zimsku tematiku muzičari su monumentalno završili u minimalističkom, rokenrol zvuku iz Glasovih „Američkih godišnjih doba“.

Filharmoničari i dirginet Srboljub Dinić započeli su zimsko putovanje odlomkom iz baleta “Četiri godišnja doba” Aleksandra Glazunova, a muzička deskripcija ovog godišnjeg doba krunisana je Prvom simfonijom Čajkovskog, koja zahvaljujući svojoj tematskoj pozadini, nosi podnaslov “Zimski snovi”.

Foto Tanjug, M. Đoković

Preview

DINIC I MILOSEVIC

Slide

TIJANA MILOSEVIC

Slide

BEOGRADSKA FILHARMONIJA

DINIC I MILOSEVIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh