• BG

  NATO otkrio karte: U Evropi najveći problem Srbija, kao država, ali uopšte srpska populacija na Balkanu

  Tokom svedočenja pred Odborom američkog Senata za oružane snage, komandant snaga NATO u Evropi general Kurtis Skaparoti je rekao da je jačanje ruskog uticaja u Evropi najveći problem i na civilnom i na vojnom planu, a posebno na zapadnom Balkanu.

  On je rekao da Rusija koristi odnose s čelnicima Republike Srpske za podrivanje institucija Bosne i Hercegovine.

  General Skaparoti naglasio je da Rusija pokušava da spreči evroatlantski put pojedinih zemalja u regionu i dodao da su međunarodna zajednica i SAD garant stabilnost na Balkanu.

  Kako javlja reporter Al Džazire, Skaparoti je izrazio duboku zabrinutost da nedostatak diplomatskih aktivnosti doprinosi širenju ruskog uticaja na Balkanu, a na pitanje koja je zemlja najveći problem odgovorio je Srbija.

  „Na ponovni upit da li je to Srbija ili Republika Srpska, rekao je Srbija, kao država, ali uopšte srpska populacija na Balkanu“, javlja Al Džazira.

  Komandant NATO je istakao da su Sjedinjene Američke Države ispustile iz vida područje zapadnog Balkana, zaključujući kako je potreban veći vojni, ali i diplomatski angažman u regionu.

  Ovim potezom NATO je otkrio svoj pravi cilj iz protivpravnog i nelegalnog bombardovanja SRJ 1999. godine i Srba u Republici Srpskoj 1995. godine ili organizacija i podrske zlocinackim operacijama Oluja i Bljesak kada je izvrseno etnicko ciscenje Srba u Hrvatskoj.

  Ocigledno nisu problem Slobodan Milosevic ili Radovan Karadzic vec srpski narod.

  N.P.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com