Novosti online

Не интересују нас цензус коалиције

Према истраживању агенције Фактор плус, покрет Доста је било (ДЈБ) Саше Радуловића једина је политичка опција која из месеца у месец бележи раст рејтинга. Подршка ДЈБ-у од августа до фебруара се утростручила и за овај покрет гласало би три одсто грађана.

Радуловић за „Политику” оспорава ове проценте, али не и „пораст подршке из дана у дан”. Истичући како су сва истраживања јавног мњења „наручена с циљем да обесхрабре бираче или се праве на основу погрешног узорка”, он наводи да ДЈБ „сигурно прелази цензус, упркос настојањима Александра Вучића да не дозволи приступ великим националним медијима које контролише”.

„Ја нисам гостовао на телевизији с националном фреквенцијом од 2014, а то много говори о природи режима и слободи медија у Србији. Што се истраживања тиче, пред претходне изборе ’Фактор плус’ нам је предвиђао 0,5 одсто гласова. Освојили смо 2,1, а нисмо имали никакву организацију на терену. Данас имамо више од 70 одбора у целој Србији”, истиче Радуловић.

Колики вам је рејтинг сада?

Према нашим истраживањима, ДЈБ је изнад пет одсто у републици, а у великим градовима и Војводини имамо подршку више од седам одсто и даље растемо. Ако успемо да убедимо гласаче да сигурно прелазимо цензус, наш резултат на изборима ће бити двоцифрен.

Остајете ли при одлуци да на изборима наступите самостално?

Наши бирачи су људи који су изгубили поверење у друге јер су их много пута преварили. Склапањем цензус коалиција изневерили бисмо њихова очекивања, а коалиције с већ истрошеним или компромитованим лидерима странака умањиле би наш потенцијал да спроведемо реформе. Ми се залажемо за потпуну транспарентност јавних финансија и целог јавног сектора, јер је то једини лек против корупције. Увођење реда у државу, укидање тајних, коруптивних уговора, заустављање пљачке и урушавања демократског система можемо да спроведемо само ако након избора будемо правили коалиције на основу чврстих принципа и програма који заступамо.

Како ћете се у предизборној кампањи обраћати гласачима, осим посредством интернета?

С бирачима комуницирамо директно, на трибинама, на улици… Сматрамо да ће друштвене мреже на овим изборима први пут одиграти значајну улогу. Људи се све више информишу на „Фејсбуку” или „Твитеру”, јер су традиционални медији затворени за истину, аргументе, разговор и критику. Покренули смо и онлајн трибину недељом у 21 сат, где уживо одговарам на питања и полемишем отворено, без цензуре, са свима који се укључују. Не очекујемо да власт Александра Вучића напрасно почне да поштује законе и ослободи медије, јер он зна да смо непоткупљиви и да ће после нашег доласка на власт бити спроведена борба против корупције. А Вучић је центар корупције у Србији.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh