Novosti online

Не постоји рецепт за успешан живот

– Веома смо срећни што се наш Холандски плесни театар поново враћа у Београд. Мултикултуралност и свестраност компаније, квалитет, јединственост и посебна осећајност уметника су оно што привлачи публику. За нас постоји један циљ, а то је савршен наступ, каже кореографски двојац, али и животни партнери Сол Леон и Пол Лајтфут најављујући долазак Холандског плесног театра 1 (НДТ 1)у нашу престоницу 19. марта на отварање 13. Београдског фестивала игре. Наша публика видеће два њихова остварења „Пуцај на месец” на музику Филипа Гласа и „Stop motion” уз композиторко дело Макса Рихтера.

Шпанкиња Сол Леон је завршила Националну балетску академију у Мадриду, као млад играч је била ангажована у другој постaвци НДТ-а, да би након две године прешла у први ансамбл. Више од две деценије Сол и Пол заједно раде кореографије за НДТ и остварили су око педесeтaк плесних комада у том периоду. Сол Леон је данас уметнички саветник Холандског плесног театра.

– Пол и ја искрено волимо кореографски посао и имамо огромну одговорност према сцени и уметничкој игри. Од када сарађујемо створили смо неку своју динамику и мале ритуале по којима се посао одвија, на начин да нама и играчима буде пријатно. Од почетка смо на заједничком путовању, делећи све оно што је лепо, али и страхове, жеље или непредвиђене ситуације. Вечита инспирација су нам терет и различитост људског искуства, као и позиција у којој смо се тренутно нашли. Овај кореографски пар увек поручује:

– Будите храбри и не плашите се да будете оно што јесте! Ризикујете са сопственим идејама, чак иако се не деси све одмах. Не постоји рецепт за кореографију, као ни за добру представу или успешан живот.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh