Gradovi

Nedimović: Pomoć Mađarske u rešavanju animalnog otpada

Nedimović: Pomoć Mađarske u rešavanju animalnog otpada

NIŠ – Ministar poljoprvirede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović je izjavio večeras u Nišu da će Mađarska pomoći našoj zemlji u rešavanju problema životinjskog otpada.

„Mađarska je jedna od vodećih zemalja u čitavom sistemu EU kada je reč o poljoprivrednoj proizvodnji i prerađivačkoj industriji“, rekao je Nedimović Tanjugu nakon bilateralnog sastanka sa mađarskom stranom.

On je precizirao da je na sastanku postignut dogovor o više stvari koje se tiče geografskog porekla, sistema osiguranja i angažovanja sezonskih radnika u poljoprivredi i drugih.

„Pokušaćemo da implementiramo iskustva iz Mađarske. Razgovarali smo i o investicijama države Mađarske i mađarskih privrednih društava na prostoru Srbije u prerađivačkoj industriji. Ta saradnja je veoma dobra“, istakao je Nedimović.

On je najavio da će se sutra, kada će biti održana i zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske u Nišu, razgovarati o saradnji sa mađarskom nacionalnom kompanijom Atev koja se bavi životinjskim otpadom.

„Na koji način ona može da pomogne Srbiji kako bi potpuno neutralisali animalini otpad iz naših kanala, deponija i drugih mesta, kako bi farmerima bilo što lakše kada dođe do uginuća životinja“, kazao je Nedimović.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh