Svet

Немачка авиокомпанија Луфтханза отказала услугу бугарском амбасадору у САД јер је по њима Бугарска део Руске федерације

Амбасадор Бугарске у Сједињеним Америчким Државама Георги Панајотов подијелио је на свом Фејсбук профилу случај у којем је изнио низ критика према немачком авиопревознику Луфтханси.

Kако је објаснио Панајатов, бизарна ситуација се догодила када је његов син требао из Вашингтона отпутовати за Бугарску како би боравио код куће за Божић.

„Послао сам сина кући у Бугарску за Божић. Летио је Луфтхансом преко Франкфурта до Софије. Наручио сам му пратњу која би га дочекала на аеродрому у Франкфурту и помогла му да се пребаци до авиона за Софију с обзиром на то да је аеродорм у Франкфурту огроман“, навео је амбасадор Панајотов, а преноси Еуроњус Бугарска.

Међутим, баш тада су се јавили проблеми.
„Тео има 12 година и никада није путовао сам. Услуга је плаћена и компанија је све потврдила. Међутим, на дан поласка, речено ми је да је услуга, тј. помоћ 12-годишњем детету отказана. Разлог који Луфтханса наводи је тај што је Бугарска дио Руске Федерације“, појаснио је дипломата.

На крају, навео је како није ријеч о шали.

„Није шала, већ стварни случај који ми иде на живце и који је трауматизирао дијете. Шта се дешава с Луфтхансом?“, закључио је.

Љ.П.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh