Gradovi

Nemačka najbolja zemlja na svetu, SAD najmoćnije

BRISEL – Nemačka je najbolja zemlja na svetu, Amerika je najmoćnija, dok je u Kanadi najbolji kvalitet života, navodi se analizi „Najbolje zemlje“, koja je danas predstavljena na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Nemačka je proglašena najboljom zemljom na svetu, „delimično zbog jake ekonomije, uticaja u svetu i usmerenosti na ključna svetska pitanja, kao što su migrantska kriza i jedinstvo evrozone“, navodi se u analizi, preneo je Politiko.

Još pet članica EU su se našle na listi 10 najboljih država, a SAD su proglašene najmoćnijom zemljom na svetu.

Analizirano je 60 zemalja na osnovu različitih kriterijuma, od održivosti do ekonomskog uticaja.

Nemačka je, takođe, proglašena najboljom zemljom za preduzetništvo, Luksemburg ima najpovoljne uslove za biznis, Italija je zemlja sa najbogatijom tradicijom, Brazil je „top zemlja“ za posetu, dok Kanada prednjači na listi zemalja koje imaju najbolji kvalitet života.

Na listi najboljih zemalja na svetu, posle Nemačke, slede Kanada, Britanija, SAD, Švedska, Australija, Japan, Francuska, Holandija i Danska.

Kina, Nemačka i SAD su najbolja mesta za otpočinjanje karijere, dok su Tajland, Malezija i Filipini najbolje države za pokretanje biznisa.

Najbolje zemlje za ulaganje investicija su Indija, Singapur i Vijetnam.

Britanija, Kanada i SAD su proglašene za najbolje zemlje za obrazovanje.

Za odgajanje dece najbolje države su, prema analizi, Švedska, Danska i Kanada.

Analizu su uradili „Ju Es njuz end vorld riport“ (U.S. News & World Report), konsultantska kuća BAV (BAV Consulting) i poslovna škola Vorton Univerziteta u Pensilvaniji.

Foto www.freeimages.com/fcl1971, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh