Gradovi

Nemačka vlada povećava budžetsku potrošnju

BERLIN – Nemačka planira da poveća budžetsku potrošnju za preko 30 milijardi evra do 2020. godine, a da se ne udalji od zacrtanog uravnoteženja budžeta, prema nacrtu dokumenta nemačkog ministarstva finansija u koji je Rojters imao uvid.

Prema tom dokumentu, vlada u Berlinu planira da poveća potrošnju za 30,9 milijardi evra, na 347,6 milijardi evra do 2020. godine, ali budući da se očekuje nastavak rasta poreskih prihoda, neće biti potrebe za novim pozajmicama, ocenila je nemačka vlada.

Za 2017. godinu, nemačke vlasti predviđaju povećanje budžetske potrošnje za 8,6 odsto, na 325,5 milijardi evra, od čega će 33,7 milijardi evra biti potrošeno na investicije.

Vlada u Berlinu očekuje da će nacrt budžeta za 2017. godinu i plan o finansiranju do 2020. godine biti odobren 6. jula ove godine.

Prošlogodišnji priliv preko 1,1 milion migranata u Nemačku doveo je u pitanje plan Berlina o uravnoteženju budžeta, zbog potencijalnog izdvajanja dodatnih sredstava za pokrivanje troškova smeštaja i integracije izbeglica, prenosi agencija Rojters.

Foto freeimages.com/ fcl1971

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh