Gradovi

Nemački državni sekretar Fuhtel u poseti Srbiji

BEOGRAD – Parlamentarni državni sekretar u nemačkom saveznom ministarstvu za ekonomsku saradnju i razvoj, Hans Joahim Fuhtel, boraviće od danas do srede, 20. januara, u zvaničnoj poseti Srbiji.

Cilj njegove posete je da se na licu mesta informiše o uspešnoj saradnji u oblasti razvoja koja već 15 godina postoji između Nemačke i Srbije, saopštila je nemačka ambasada u Beogradu.

Uz navode da je „od demokratskih promena 2000. do danas vlada Savezne Republike Nemačke dala je Srbiji preko 1,6 milijardi evra“, u saopštenju se kaže da parlamentarni državni sekretar Fuhtel želi u Beogradu, Nišu i Leskovcu da stekne uvid u rezultate uspešne saradnje i da razgovora sa mnogobrojnim zvaničnicima iz politike i privrede.

„U Beogradu je predviđen razgovor sa ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović. Sa poslanicima Skupštine Srbije i sa glavnim državnim revizorom (Radoslavom) Sretenovićem razmeniće mišljenja o pitanjima budžeta i finansijske kontrole. Pored toga će parlamentarni državni sekretar učestvovati na tribini u organizaciji Privredne komore Srbije na temu implementacije Nemačko-srpske inicijative za privredni rast i zapošljavanje“, stoji u saopštenju.

U Leskovcu će Fuhtel posetiti pogon nemačke firme Falke. Radi se o uspešnoj saradnji između škola i privrede kojom se u Srbiji, uz podršku Nemačke, uvodi dualni sistem stručnog obrazovanja.

U Nišu će se parlamentarni državni sekretar sastati i sa predstavnicima Roma koji učestvuju u programu pod nazivom „Unapređenje zapošljavanja za Rome“ koji sprovodi nemačka nevladina organizacija HELP e.V, kaže se u saopštenju ambasade Nemačke u Beogradu.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh