Novosti online

Непозната жена покренула аутобус и ударила у други

Два инцидента у саобраћајном погону „Карабурма” највећег градског превозника која су се догодила за мање од две недеље сменила су шефа Службе унутрашње контроле у овој ГСП-овој испостави. Жељко Милковић, директор ГСП „Београд”, на овај корак се одлучио „због неблаговременог реаговања запослених у погону и недоследног информисања”.

Кап која је прелила чашу незадовољства због начина рада у овом погону био је непримећени улазак непознате жене у „Карабурму” у послеподневним часовима у недељу. Она не само да је успела да прошета погоном, већ је после тога чак и ушла у аутобус који је био паркиран у првој зони паркиралишта у гаражи у коме је остао кључ пошто га је возач напустио. Све то није приметио нико од запослених.

– На основу снимака, закључено је да је жена седела на месту возача и притискала команде на инструменталној табли возила. У једном тренутку успела је да стартује и покрене аутобус којим је ударила у паркирани „соларис” и оштетила му ретровизор – наводе у ГСП-у и истичу да се све то догодило због недоследног и непрофесионалног рада Службе унутрашње контроле.

– Радници запослени у овој служби, распоређени на капијама погона, направили су процедуралне пропусте приликом контроле возила при уласку у погон, што је омогућило да жена уђе у њега – разлози су за смену шефа ове службе.

– Против осталих одговорних радника биће покренути дисциплински поступци – саопштено је из ГСП-а.

Ово није први пропуст у погону „Карабурма”. Пре мање од две недеље, два дана узастопно испуштан је ваздух из по једне гуме на аутобусима. Првог дана то је учињено на осам возила, а дан касније на још четири.

Због тога је крајем фебруара у јутарњим часовима било мање аутобуса на појединим линијама. Управа највећег градског превозника тада је организовала појачана ноћна дежурства како би се спречила таква дешавања.

Али, и после првог, а нарочито после другог пропуста запослених у овом погону појавиле су се сумње да је реч о саботажи групе радника и синдиката ГСП-а који су незадовољни условима рада, враћањем осмочасовног радног времена, најавом отпуштања… У синдикатима ГСП-а сагласни су да међу њима постоје сукоби, али одбацују могућност да је неки одређени синдикат смишљено организовао саботажу у погону „Карабурма”.

– То ни у ком случају није дело организоване групе радника. Највероватније да је реч о појединцу који је незадовољан радним временом или условима рада – кратко је прокоментарисао Александар Јокић, председник саобраћајног синдиката ГСП-а.

У овом, али и у другим синдикатима ГСП-а сагласни су и да радна атмосфера и слога у овом погону већ дуго нису најбоље. Синдикалци су подсетили да су претходних година из „Карабурме” непознате особе успевале да извезу аутобусе, чупају каблове и електронику, али и да источе неколико стотина литара горива.

– За тако нешто, ко год да је учинио, морао је да има помоћ неког од запослених. Проблем у овом погону је што се у њему већ дуго неколико синдиката бори за превласт и тиме стварају лошу атмосферу – указују за наш лист поједини ГСП-ови синдикалци.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh