Gradovi

Nesmetano odvijanje železničkog i avio saobraćaja

BEOGRAD – Uprkos snežnim padavinama, železnički i avionski saobraćaj se odvijaju nesmetano, rečeno je Tanjugu u medija centru Železnica Srbije i na Aerodromu Nikola Tesla.

U Železnicama navode da se železnički saobraćaj u celoj Srbiji odvija nesmetano i da funkcioniše bez prekida i pored snežnih padavina širom zemlje.

Kako navode, najviše snežnih padavina je na barskoj pruzi i između Niša i Lapova, a u svim stanicama dežuraju ekipe železničara kako bi se moglo brzo i efikasno reagovati u slučaju većih snežnih padavina i eventualnih poteškoća u saobraćaju zbog toga.

I avio-saobraćaj na Aerodromu Nikola Tesla Beograd odvija se prema planiranom redu letenja za danas.

Kako je rečeno Tanjugu, zbog snega koji trenutno pada, zimski štab Aerodroma aktivan je i deluje kako bi omogućio bezbedno i sigurno obavljanje avio-saobraćaja.

Tokom snežnih padavina, pista, rulna staza i platforme sa pozicijama za parkiranje vazduhoplova redovno se kontrolišu i proverava se prisustvo snega i leda radi stvaranja uslova za neometano i bezbedno odvijanje saobraćaja.

Zimski štab Aerodroma raspolaže najmodernijom opremom za čišćenje snega, a veličina voznog parka omogućuje da deluju brzo i istovremeno na svim potrebnim lokacijama.

Zaposleni u zimskom štabu Aerodroma Nikola Tesla obučeni su i sertifikovani da obavljaju svoj posao u uslovima oštre zime i velikog snega.

Putnici sve informacije o redu letenja mogu dobiti putem brojeva telefona Službe informacija Aerodroma 011/ 209-4444, 011/ 209 – 4000 ili putem internet prezentacije www.beg.aero gde u realnom vremenu mogu pratiti vremena sletanja odnosno poletanja aviona.

Foto Tanjug, D. Peternek (arhiva, ilustracija)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh