• Novosti online

  Netanjahu ponudio Irancima tehnologiju prerade otpadnih voda

   

   

  Premijer Izraela Benjamin Netanjahu uputio je danas poruku iranskoj javnosti preko društvenih mreža, samo dva dana nakon protesta širom Irana protiv izraelske kontrole nad Jerusalimom

  „Danas ću dati ponudu bez presedana Iranu. Odnosi se na vodu“, najavio je Netanjahu pošto je sipao vodu iz bokala u čašu i pio, što se vidi na dvominutnom video snimku objavljenom na Jutjubu.

  Netanjahu je objasnio da iranska meteorološka organizacija navodi da skoro 96 odsto Iranaca pati zbog suše i potom je istakao izraelska dostignuća u vodoprivredi i ponudio je pomoć.

  „Izrael stoji uz narod Irana i zato ja želim da spasim bezbroj iranskih života“, poručio je izraelski lider.

  On je objasnio da je „iranski narod žrtva okrutnog tiranskog režima koji im uskraćuje vitalnu vodu“.

  „Nažalost, Iran zabranjuje Izraelcima da ga posete tako da ćemo morati da budemo kreativni.

  Pokrenućemo vebsajt na farsiju s detaljnim planovima kako Iranci mogu da prerade otpadne vode. Pokazaćemo iranskim poljoprivrednicima kako mogu spasiti svoje useve i nahraniti svoje porodice“, rekao je premijer Izraela.

  On je ocenio da je „iranski narod dobar i pristojan“ i da „ne bi trebalo da se suočava sam sa okrutnim režimom“.

  Netanjahu je obećao pomoć kako Iranci ne bi morali da pate i naveo da mržnja iranskog režima neće zaustaviti poštovanje i prijateljstvo naroda dve zemlje.

  Iranci su u petak protestovali protiv Izraela na Dan Jerusalima da osude izraelsku okupaciju palestinskih teritorija.

  Uzvikujući „Smrt Izraelu“ demonstranti su protestovali protiv izraelske okupacije Jerusalima u kome je po muslimanskom verovanju prorok Muhamed započeo svoje putovanje u raj.

  Palestinci žele da u istočnom delu tog grada, koji je Izrael anektirao nakon što ga je okupirao u ratu 1967. godine, bude sedište njihove buduće nezavisne države.

  Iran ne priznaje Izrael i podržava ekstremističke organizacije kao što su palestinski Hamas koji vlada pojasom Gaze i libanski Hezbolah.

  Ta zemlja obeležava Al Kuds dan (Dan Jerusalima) od početka Islamske revolucije 1979. godine. Al Kuds je arapsko ime Jerusalima i Iran kaže da je ta dan prilika da se izrazi podrška Palestincima.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com