Gradovi

Nijedan obnovljeni objekat nije stradao, slede dalji radovi

BEOGRAD – Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević rekao je da nijedan obnovljeni objekat vodoprivrede nije stradao u novim poplavama, kao i da Srbiji nije na raspolaganju sav novac koji je trebalo da bude obezbeđen za sanaciju posledica poplava iz 2014. godine.

“Opredeljena su 162 miliona evra, odnosno tolika je ukupna vrednost radova, ali kompletan novac još nismo dobili. Deo tih sredstava je usmeren na projekte Evropske unije, naše je bilo samo da identifikujemo projekte i gro novca je namenjen da se obnove kuće“, istakao je Blagojević za B92.

On je iskatakao da je država Srbija tri milijarde dinara ulozila na sanaciju 304 lokacije oštećene u poplavama u maju 2014.

“Sanirani su svi proboji, sva šteta koja je učinjena u poplavama od maja 2014. godine, pa sada ni na jednom objektu vodoprivrede nije nastala nikakva šteta. Za projekte EU se čekaju procedure, mi nemamo uticaj na to, ali se radi o manjem delu novca“, rekao je Blagojević.

On je ukazao da se finansiranje izgradnje potpuno novih objekata radi na osnovu projekata koji su godinama sakupljali prašinu u fiokama u lokalnim samoupravama.

Deo projekata koji se realizuje finansira se , kako je naveo, iz kredita Svetske banke i donacija EU.

Blagojević je izrazio nadu za brz pocetak realizacije projekata Evropske unije, uz napomenu da ti projekti postoje.

“Ukoliko uračunamo sav novac koji je bio na raspolaganju vodoprivredi moramo da dodemo do zaključka da je za vlade premijera Aleksandra Vučića vodoprivreda videla više novca nego ikada ranije“, ocenio je Blagojević.

Foto Tanjug/D.Stanković, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh