Gradovi

Nijedan od srpskih legionara nije povređen u Alpima

Najmanje pet francuskih legionara je poginulo, a šest je povređeno danas u lavini tokom vežbe u farncuskim Alpima, saopštila je policija.

VALFREŽU – U lavini, koja se danas u Alpima tokom obuke sručila na pripadnike francuske Legije stranaca, u grupi od 52 legionara bilo je pet vojnika srpskog porekla i nijedan nije povređen, tvrdi jedan od legionara poreklom iz Srbije koji nije želeo da bude imenovan.

Taj legionar, koji kaže da se nalazi na licu mesta, pozvao je redakciju Tanjuga kako bi, kako je objasnio, smirio rodbinu i prijatelje srpskih legionara za koje znaju da se nalaze na redovnoj vežbi Drugog puka Francuske legije stranaca, specijalizovanog za borbe u planinama.

Prema njegovim navodima, u lavini je stradalo najmanje pet francuskih legionara i tvrdi da su to jedan Albanac, jedan legionar iz Madagaskara, jedan Moldavijac i dvojica legionara sa Nepala.

On je naveo da je više legionara povređeno, od kojih neki teško, i tvrdi da je prvi koji je počeo sa spasavanjem zatrpanih bio legionar iz Beograda.

Ovaj legionar poreklom iz Srbije nije mogao da se identifikuje, ali je kao dokaz svog identiteta saopštio ime jednog srpskog legionara, poznato redakciji zbog rođačkih veza, i gde je trenutno stacioniran.

U akciju spasavanju uključeni su helikopteri i psi tragači.

Tragedija se dogodila u blizini zimskog centra Valfrežu.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh