Gradovi

Nikodijević: Obezbedićemo da grad funkcioniše

BEOGRAD – Sve gradske službe spremne su za nastupajuće snežne padavine, rekao je večeras predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

On je za RTS rekao da se veće snežne padavine očekuju između subote i nedelje, a da se trenutno vodi računa o tome da kolovoz ne bude klizav.

„Posipaće se so, a u slučaju da temperatura padne ispod minus pet, preći ćemo na posipanje kalcijum-hlorida i drugih sredstava. Između subote i nedelje moguće je da padne do 15 centimetara snega nakon čega ćemo ući u period temperature ispod nule narednih sedam dana i mi ćemo biti spremni za takvu situaciju“, istakao je Nikodijević, saopštila je Informativna služba grada.

On je naveo i da ulice prvog prioriteta, odnosno ulice kojima prolazi javni gradski saobraćaj imaju prednost.

„Mi ne možemo da utičemo na vremenske prilike, ali kakve god da su, mi moramo biti spremni da Beograđanima obezbedimo da grad može normalno da funkcioniše“, rekao je Nikodijević podsećajući d aje ranije danas održan sastanak sa svim gradskim preduzećima koja imaju zimsku službu tako da će sav posao biti koordinisan.

„Svesni smo i da je gradska infrastruktura stara, ali važno je da budemo brzi i da sve kvarove brzo otklanjamo. Trenutno se radi u smenama od po 12 sati, i u svakom trenutku je 1.250 ljudi na gradskim ulicama“, rekao je on.

Nikodijević je najavio da će sutra biti održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije na kojoj će gradonačelnik podeliti zadatke.

On je zamolio Beograđane da se ne parkiraju na tramvajskim šinama kako ne bi usporavali saobraćaj i da se ne parkiraju nepravilno, kako bi mehanizacija Zimske službe mogla da prođe ulicama grada.

Foto Tanjug, N. Milošević (arhiva)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh