Gradovi

Nikola Stupar najbrži u Novom Sadu u plivanju za Bogojavlje

NOVI SAD – Pobednik današnjeg plivanja za Bogojavljenski krst koji je na obali Dunava u Sremskoj Kamenici, kod Novog Sada, je član Plivačkog kluba „Novi Sad“, osamnaestogodišnji Nikola Stupar.

Stupar je po završetku trke rekao novinarima da plivanje trenira već 11 godina, a da je danas prvi put učestvovao u takmičenju za Bogojavljenski krst.

„Hvala Bogu, uspeo sam da osvojim Bogojavljenski krst. To je za mene velika čast i sigurno će biti jedan od lepših momenata kojih ću se sećati u životu“, rekao je Stupar.

Plivanje za Bogojavljenski krst na obali Dunava u Sremskoj Kamenici treću godinu zaredom organizovali su Grad Novi Sad i Srpska Pravoslavna Crkva, a u organizaciji su učestvovali i Rečna flotila Vojske Srbije, odred Žandarmerije Novi Sad, MUP, Fudbalski klub „Fruškogorac“, Plivački klub „Novi Sad“ i Javno- komunalno preduzeće „Gradsko zelenilo“.

Pre takmičenja održana je liturgija u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sremskoj Kamenici, gde je formirana Litija kojom je donet Bogojavljenski krst do mesta takmičenja na obali Dunava i veliki ledeni krst, visine tri metra koji je sa broda Rečne flotile porinut u Dunav u znak sećanja na sve žrtve na toj reci.

Foto Tanjug, J. Pap

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh