Gradovi

Nikolić: Preventivno pojačane snage na jugu Srbije

BEOGRAD – Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Goran Nikolić izjavio je jutros da trenutno nema većih problema u Srbiji kada je reč o poplavama, ali su zbog najava Republičkog hidrometeorološkog zavoda, preventivno pojačane snage na jugu zemlje.

„Od jutros smo počeli da pojačavamo snage u istočnoj Srbiji, jer očekujemo ciklon koji je najavljen iz Bugarske i Rumunije. U Boru, Zaječaru, Niškom delu i južnije pojačavamo snage za slučaj da dođe do izlivanja, mada su tamo prazna korita reka i nemamo velike vodostaje. Mi ćemo svakako biti pripravni i spremni da reagujemo ako bude trebalo“, rekao je Nikolić gostujući na TV Pink.

Istočnu Srbiju je, prema njegovim rečima, RHMZ pomenuo, pa su snage preventivno od jutros pojačane, a čine ih još i Vojska Srbije, Žandarmerija, Gorska služba spasavanja, Crveni krst i ostali koji mogu da pomognu.

Nikolić je ocenio da će biti problematična noć između nedelje i ponedeljka, ako dođe do obilnijih padavina.

„U svakom slučaju, u delovima Srbije koji su pre par dana bili poplavljeni, čačanski, užički i novopazarski deo, i dalje se budno motri situacija, jer su to ugrožena područja gde i manja količina padavina može da bude problematična“, naveo je on.

Nikolić je rekao da, kada je reč o velikim rekama, poput Dunava i Save, tu za sada nema problema, nije došlo do izlivanja reka, i nada se da do toga neće ni doći.

Kada je reč o situaciji kod Šapca, Nikolić je rekao da vesti koje su se pojavila da je voda probila nasip i da ima problema – nisu tačne.

„Problema nema, već vodoprivredna preduzeća preduzimaju preventivne mere da bi srečile probijanje, za slučaj da se nivo vode podigne“, objasnio je on.

Govoreći o ostatku Srbije, Nikoliće je rekao da je noć bila mirna, pa ne očekuje, kako je rekao, eskalaciju ni tokom dana.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh