Gradovi

Nikolić: Puni mandat direktora policije, a ne v.d stanje

BEOGRAD – Državni sekretar MUP Aleksandar Nikolić izjavio je danas da smatra da bi mesto direktora policije trebalo da bude u punom kapacitetu, a ne u „v.d. stanju“, ali je dodao da nema nikakvu informaciju kada bi to trebalo da se promeni, jer i ne zavisi od njega.

On je, odgovarajući na pitanja zašto do sada nije raspisan konkurs za direktora policije i zbog čega se na ključne pozicije u MUP-u postavljaju vršioci dužnosti bez raspisivanja javnog konkursa, rekao da nema tačan odgovor i da ne zna da li ga iko ima.

Na sastanku radne grupe za poglavlje 24 u okviru Nacionalnog konventa o EU sa pregovaračkom grupom za pitanja pravde, slobode i bezbednosti koji je organizovao Beogradski centar za bezbednosnu politiku, Nikolić je rekao da, što se tiče direktora policije, stvarno nema nikakvu informaciju i da ne bi da spekuliše.

„Smatram i slažam se da bi to što pre trebalo da se uradi jer značaj funkcije direktora policije, ne samo za MUP već i za sve građane Srbije je izuzetno bitna i važna“, rekao je Nikolić.

„Ako bih morao da prognoziram, načelnik Sektora za međunarodnu saradnju i evropske integracije bi trebalo da dobije još tri dodatna meseca, jer zakonski postoji mogućnost, a što se tiče vd načelnka sektora za ljudske resurse, on je još u mandatu“, rekao je Nikolić.

Foto Tanjug/O. Toskić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh