Gradovi

Nikolić sa italijanskim tužiocem za borbu protv mafije

RIM – Državni sekretar Ministarstava unutrašnjih poslova Aleksandar Nikolić sastao se danas u Rimu sa nacionalnim tužiocem za borbu protiv mafije i terorizma a tom prilikom je obostrano podržano nastojanje da se dogovori konkretizuju i rezultiraju intenzivnijom saradnjom.

Drugog dana Nikolićeve posete Italiji upriličen i sastanak sa državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova i senatorom Robertom dela Vedova, gde je ponovljena rešenost Italije da podrži Srbiju na putu evropskih integracija.

Takođe, potvrđena je neophodnost pronalaženja zajednickih rešenja po pitanju problema iregularnih migranata, navedeno je u saopštenju.

Nikolić se juče sastao sa zamenikom ministra unutrašnjih poslova i prefektom Filipom Bubikom, a tokom razgovora je istaknut evropski put Srbije kao prioritet i neophodnost intenzivne saradnje sa Italijom.

Kako je saopštio Biro MUP-a za informisanje, Nikolić je kazao da je inteziviranje saradnje potrebno na svim nivoima, pre svega u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, i suprotstavljanje svim bezbednosnim izazovima.

Predlozio je uspostavljanje kontakt tačaka svih operativnih linija rada i jedinica policija u cilju brže i efikasnije razmene podataka.

Državni sekretar je posebno istakao nesumnjivu podršku Italije Srbiji na njenom evropskom putu, potvrdio odličnu saradnju dva ministarstva i naglasio da uvek postoji prostora za njeno unapređenje.

Pohvalio je Srbiju u načinu postupanja i prevazilaženju problema iregularnih migranata i izrazio poštovanje za napore koje ulaže po ovom pitanju.

Foto Tanjug, O. Toskić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh