• Gradovi

  Nikolić sa pomoćnikom Ban Ki-muna

  BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je sa pomoćnikom generalnog sekretara UN za mirovne operacije El-Gasimom Vejnom, istakavši da je Srbija potpuno posvećena miru i stabilnosti u regionu i da sarađuje sa svima, bez obzira na ultranacionalizam koji je u ekspanziji u pojedinim zemljama.

  Nikolić je istakao značaj mirovnih snaga UN i njihovo učešće na očuvanju mira i stabilnosti u svetu, a posebno u regionu.

  On je rekao da Srbija snažno podržava aktivnosti UN i daje svoj doprinos kroz mirovne operacije širom sveta.

  „Posebno smo ponosni na činjenicu da pripadnici Vojske Srbije dobijaju sve pohvale u mirovnim misijama“, naglasio je Nikolić i dodao da je Srbija spremna da poveća svoju ulogu u mirovnim misijama u skladu sa finansijskim mogućnostima.

  Istovremeno je naglasio posvećenost Srbije evrointegracijama, ali ne po cenu priznavanja Kosova i Metohije.

  „Mi vodimo razgovore sa Prištinom u Briselu, a sve ono oko čega ne možemo da se saglasimo, zato što nije u skladu sa Rezolucijom 1244, Priština pokušava da dogovori bilateralno sa drugim državama i ostvari ulaskom u međunarodne organizacije“, istakao je Nikolić.

  „Smatram da Brisel treba da reaguje i omogući dijalog isključivo u Briselu“, podvukao je predsednik Srbije i izrazio uverenje da će uloga i obim misije UNMIK-a na Kosovu i Metohiji ostati nepromenjeni.

  Nikolić je naglasio da Srbija pridaje posebnu važnost ulozi Unmika na Kosovu i Metohiji.

  El-Gasim Vejn pozitivno je ocenio ulogu Srbije u doprinosu regionalnom miru i stabilnosti i naglasio značaj dijaloga u suočavanju sa izazovima koji postoje u regionu.

  Istovremeno, on je izrazio zahvalnost na tome što je Srbija spremna da poveća učešće svojih jedinica u mirovnim operacijama.

  Pomoćnik generalnog sekretara UN je naglasio da će ta organizacija nastaviti svoju misiju na Kosovu i Metohiji i pozitivno ocenio dijalog Beograda i Prištine.

  „Vi možete da računate na pomoć i doprinos naše misije kojoj je osnovni princip Rezolucija 1244 i mi ćemo uložiti maksimalne napore da pomognemo u pomirenju i uspostavljanju vladavine prava“, naglasio je Vejn.

  Vej je u Beogradu razgovarao i sa premijerom Srbije Tomislavom NIkolićem i šefm Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem.

  Preview

  NIKOLIC I VAN

  Slide

  NIKOLIC I VAN

  Slide

  TOMISLAV NIKOLIC I GASIM VEJN

  Slide

  NIKOLIC I VAN

  Slide

  NIKOLIC I VAN

  Slide

  TOMISLAV NIKOLIC

  Slide

  EL GASIM VAN

  Slide

  TOMISLAV NIKOLIC

  NIKOLIC I VAN

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com