Gradovi

Nikolić uputio telegram saučešća porodici akademika

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je telegram saučešća porodici preminulog akademika Dragoljuba Živojinovića, saopštila je večeras Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

„Srpska i svetska akademska zajednica ostala je bez svog uglednog naučnika, čije su misli odavno postale i zauvek će ostati deo obaveznog diskursa u humanističkim naukama uopšte. Pamtićemo ogromnu posvećenost akademika Živojinovića, pre svega u proučavanju srpske i svetske istorije, naslove koji su obavezna građa na našem, ali i na univerzitetima širom sveta. Pamtićemo i njegov doprinos nauci kojim je zadužio našu državu i društvo. Bila je čast poznavati profesora, naučnika, akademika i mislioca Dragoljuba Živojinovića“, navodi se u telegramu saučešća predsednika Srbije.

Akademik Dragoljub Živojinović, sekretar Odeljenja istorijskih nauka, preminuo je danas u 82 godini, šaopštila je Srpska akademija nauka i umetnosti.

Akademik Živojinović rođen je u Vranju, 17. aprila 1934. godine. Diplomirao je na Katedri za istroiju beogradskog Filozofskog fakulteta (1959), a postdiplomske studije je završio na Univerzitetu Pensilvanija (1963).

Foto Tanjug/S. Radovanović, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh