Gradovi

Nikoliću nagrada Fonda jedinstva pravoslavnih naroda

BEOGRAD – Fond jedinstva pravoslavnih naroda dodelio je nagradu predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću za istaknutu delatnost na jačanju jedinstva pravoslavnih naroda i za promovisanje hrišćanskih vrednosti u društvenom živoru, izjavio je danas u Beogradu predsednik tog fonda i savetnik Interparlamentarne skupštine pravoslavlja Valerij Aleksejev.

Aleksejev je, posle sastanka sa šefom stalne delegacije Skupštine Srbije u Interparlamentarnoj skupštini pravoslavlja i predsednikom Komisije za kulturu te organizacije Aleksandrom Čotrićem, rekao da bi ta nagrada Nikoliću trebala da bude uručena 9. marta u Moskvi, a da je u okviru te manifestacije planiran sastanak Nikolića sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Aleksejev je rekao da će predsedniku Nikoliću danas uručiti specijalni poziv patrijarha Kirila da dođe u Moskvu i primi nagradu 9. marta.

„Tog dana će biti svečana ceremonija u Moskvi, na kojoj će predsedniku Srbije biti uručena ova nagrada. Ta nagrada će biti uručena i bugarskom patrijarhu“, rekao je Aleksejev.

On je naveo da će nagradu dobiti i predsednik državne Dume Rusije Sergej Nariškin i bugarski patrijarh Neofit i izrazio je veliku zahvalnost patrijarhu srpskom Irineju za pomoć i podršku koju pruža tom fondu u radu.

Aleksejev je dodao da se uz nagradu daje i diploma, a da će iduće nedelje biti doneta odluka o novčanom iznosu koji će biti podeljen između tri nagrađene osobe, kada će i biti objavljeno koliki je taj iznos.

Foto Tanjug, S. Ilić

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh