• Južna Srbija

  Nišville pokreće i filmski festival

   

  Nisville Drive in Movie 2Nišville Movie Summit od 7. do 13. avgusta

  Više od 100 dugometražnih i kratkih igranih i dokumentarnih muzičkih filmova biće prikazano pre i tokom održavanja ovogodišnjeg Nisville jazz festivala na više atraktivnih lokacija niške Tvrđave.

  Pored već ranijih godina publici poznatih Movie stejdža i Kristina stejdža gde džez pijanisti komponuju i izvode muziku na zadate neme filmove.

  Zanimljiv će biti svakako i Drive – In Movie Nisville gde će posetioci iz svojih automobila na parkingu niške auto pijace (filmsko platno će biti postavljeno na bedemu Tvrđave)  moći da prate filmove u najboljoj tradiciji 50-tih godina prošlog veka.Nisville Drive in Movie

  Međunarodni konkurs za prijavljivanje je u toku i već se prijavio veliki broj autora oz 30 zemalja.

  Selekciona komisija odabraće najzanimljivije filmove a međunarodni žiri dodeliti nagrade najboljim ostvarenjima.

  Činjenica je da u Srbiji postoje filmski festivali koji povezuju film i muziku ili pojedine muzičke pravce, ali ne postoji filmski festival koji je profilisan na ovaj način sa težištem na džezu kao muzičkom pravcu i na džezu kao stilu života.

  U vremenu kada je potrebno afirmisati prave kulturne vrednosti nameće se potreba sublimacije filma kao sedme umetnosti i džeza kao jedne od esencija moderne muzike.

  Najlogičnije je da se to ostvari u okviru festivala Nišville koji je reafirmisao ovu vrstu muzike i učinio je dostupnom najširem sloju stanovništva.
  LJ.P,

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com