Gradovi

Njujork posetilo rekordnih 60 miliona turista u 2015.

NJUJORK – Broj turista koji su prošle godine posetili Njujork porastao je na novi rekordan nivo, šestu godinu zaredom, budući da je skoro 60 miliona ljudi otputovalo u najveći grad u SAD, saopštili su gradski zvaničnici.

U 2015. godini, registrovan je rekordan broj rezervacija za preko 100.000 hotelskih soba u Njujorku, prema podacima zvanične kompanije za turizam i marketing grada Njujorka, NYC i kompani.

Jedna petina posetilaca, ili oko 12 miliona turista je bilo iz inostranstva, a najveći broj njih je doputovao iz Britanije, Kanade, Brazila i Kine.

Njujork je, kako su saopštili tamošnji zvaničnici, najpopularnija destinacija u SAD za strane turiste.

Turistički bum u SAD se, kako ocenjuje Rojters, nastavlja jednakom žestinom, uprkos tome što je prošla godina donela narastanje bezbednosnih pretnji.

Posle terorističkih napada u Parizu, u novembru 2015. godine, u kojim je stradalo 130 ljudi, kao i pucnjave u američkom gradu San Bernardino, u kojoj je ubijeno 14 ljudi, zvaničnici grada Njujorka su konstantno nastojali da ubede javnost da je grad dobro pripremljen za suočavanje sa svakom vrstom pretnje.

freeimages.com, C B

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh