• Gradovi

  Nova Stranka Čukarica: Otkazati Šljivančaninovu promociju u Kulturnom centru

  Opštinski odbor Nove stranke Čukarica saopštio je danas da se pridružuje zahtevu Inicijative mladih za ljudska prava za otkazivanjem promocije knjige Veselina Šljivančanina „U službi otadžbine“, koja je zakazana u Kulturnom centru te opštine.

  „Zahtevamo od čelnika ove beogradske opštine da ne dozvole da kulturni centar bude mesto veličanja osudjenog ratnog zločinca, jer se time omogućava ne samo njegova socijalna legitimizacija, već i rehabilitacija zločinačke politike koja je obeležila mračne 90-te“, navodi se u saopštenju.

  Šljivančanin će svoju četvrtu knjigu „U službi otadžbine“ predstaviti u petak, 13. oktobra u Kulturnom centru opštine Čukarica.

  Čukarički odbor Nove stranke je naveo da je osudjeni ratni zločinac „zaradio pravo da javne prostore koristi za sopstvenu promociju svojim svesrdnim podržavanjem Aleksandra Vučića, kao i aktivnim učešćem u kampanji Srpske napredne stranke“.

  Dodaju da to nije iznenadjujuće jer je „aktuelni režim potekao iz radikalskog legla koje je ratnohuškačkom politikom tokom 90-ih podstrekivao i proizvodio zločine“.

  Čukarički odbor Nove stranke je ocenio da partnerstvo izmedju ratnih zločinaca i danas aktuelnih vlasti ne sme biti pokriće za grubu zloupotrebu institucija.

  Dodali su da pomirenje u regionu nije moguće dok ne dodje do jednakog odnošenja prema žrtvama i prema zločincima.

  Inicijativa mladih za ljudska prava ranije danas je od predsednika beogradske opštine Čukarica Srdjana Kolarića zatražila da hitno otkažu promociju nove knjige haškog osudjenika i bivšeg oficira JNA Veselina Šljivančanina.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com