Novosti online

Нова тарантула названа по музичару Џонију Кешу

Лос Анђелес – Научници у Фолсому, у Калифорнији, пронашли су нову врсту црне тарантуле коју су назвали по легендарном америчком музичару Џонију Кешу (1932–2003).

Осмоного створење aphonopelma johnnycashi у потпуности је црно, као што се обично Кеш облачио на својим наступима изводећи песме „The Man in Black” и „Folsom Prison Blues”, пренео је Танјуг.

„Велики сам обожавалац Џонија Кеша, али нисам се упустио у ово истраживање тражећи нешто што бих назвао по њему”, изјавио је Крис Хамилтон, који је идентификовао тарантулу као једну од 14 нових врста паукова откривених на југозападу САД.

Хамилтон је заједно с истраживачима Универзитета Аубурн и Колеџа Милсапс испитивао тарантуле пронађене западно од реке Мисисипи. У претходних 10 година сакупили су скоро 3.000 јединки у неколико држава и открили да је тарантула названа по Џонију Кешу широкораспрострањена, али се дуго сматрало да припада другој врсти.

„С обзиром на то да су мужјаци новооткривене тарантуле црни и да су пронађени у Фолсому, где се налази затвор у којем је Кеш 1968. године свирао за затворенике, синуло ми је да би његово име било савршено за овог паука”, објаснио је Хамилтон за АФП.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh