Gradovi

Nova vozila za pet centara za socijalni rad u Vojvodini

Nova vozila za pet centara za socijalni rad u Vojvodini

SUBOTICA – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin uručio je danas ključeve pet vozila direktorima centara za socijalni rad u Vojvodini.

Resorno ministarstvo je za vozila izdvojilo oko devet miliona dinara, a po jedno novo vozilo dobiće centri za socijalni rad u Subotici, Bačkoj Palanci, Sremskoj Mitrovici, Kikindi i Šidu.

Vulin je rekao da Ministarstvo vodi računa o institucijama socijalne zaštite ističući da je za njih u protekle dve godine izdvojeno 1,447 milijardi dinara.

„Ovo su godine koje će, kad je reč o socijalnoj zaštiti, biti zapamćene po najvećem ulaganju. Od 2000. godine ovo su daleko najveća ulaganja u sistem socijalne zaštite“, podvukao je Vulin.

On je dodao da su sve institucije socijalne zaštite dobile značajna sredstva u protekle dve godine.

„Cilj nam je da proces dobijanja odgovarajućih dozvola sprovede do kraja godine ili da ga bar privede kraju, za šta prethodne vlade nisu imale snage. Mi smo spremni za to“, rekao je Vulin.

On je zahvalio vladi i premijeru Aleksandru Vučiću, koji mu pružaju podršku za takvu socijalnu politiku, navodeći da je ova vlada socijalno odgovorna.

„Kvalitet usluga mora da bude isti i u Subotici i u Surdulici. I u domovima za stare, domovima za decu sa posebnim potrebema, za osobe sa invaliditetom, u dnevnim boravcima… sve što je u sistemu socijalne zaštite mora da bude na najvišem nivou“, poručio je Vulin.

Štedelo se, kako je rekao, na svemu, ali ne i na socijalnim davanjima, procesima licenciranja, ulaganjima u ustanove…

„Stalo mi je da centri za socijalni rad budu najbolje moguće opremljeni. Ponosan sam na ljude koji rade u sistemu socijalne zaštite, i hoću da oni budu ponosni na uslove u kojima rade, a korisnici na uslove i kojima žive“, kazao je Vulin.

Direktorka Centra za socijalni rad u Šidu Dragana Šint istakla je da će vozilo koje su danas dobili znatno olakšati i poboljšati rad te institucije, pre svega obilazak domaćinstava i korisnika.

„Šid je razuđena opština, imali smo jedan auto, koji nije zadovoljavao sve naše potrebe. Sada ćemo moći brže da intervenišemo, ili da stignemo na dva mesta istovremeno kada to situacija bude zahtevala“, rekla je Šint.

Zahvalnsot je Vulinu i predstavnicima ministarstva izrazila i direktorka Centra za socijalni rad Subotica Miroslava Bagavac, koja je navela da je tom Centru bilo neophodno još jedno sredstvo.

„Ministarstvo je prepoznalo da u centrima za socijalni rad mora biti adekvatnih uslova“,, rekla je ona i dodala da je taj Centar već dobio sredstva od Ministarstva, koja su utrošena na softverski sistem, kako bi korisnici lakše i brze dolazili do informacija i rešenja, koja će unaprediti kvalitet rada Centra.

Nakon uručenja ključeva, ministar je sa saradnicima obišao Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“, u koji je u prethodne dve godine uloženo više od 18 miliona dinara, za radove na termoizolaciji, podstanici toplotnih pumpi, opremanje prostorija…

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh