Regioni

Novak Djokovic ima korona virus, pozitivna na testu i Jelena

Najbolji teniser sveta Novak Djokovic pozitivan je na Covid-19, pokazao je test koji je uradio u Beogradu nakon Adria Toura u Zadru.

Taj turnir prekinut je jer je bugarski teniser Grigor Dimitrov saopštio da je pozitivan na korona virus, a potom i Hrvat Borna Ćorić, a najbolji teniser sveta odmah po dolasku u Beograd testirao se zajedno sa članovima porodice i tima sa kojima je bio na turnirima na Dorćolu i Višnjiku.

Novak je saopštio da ne oseća nikakve simptome.

„Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i rezultat supruge Jelene je pozitivan. Deca su negativna“, naveo je Đoković u saopštenju.

“Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vreme, želeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi”, navodi se u saopštenju.

Đoković je o organizaciji turnira rekao da je to urađeno u trenutku u kojem je virus oslabio verujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje.

“Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave lekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za pet dana”, zaključio je Đoković.

– Izuzetno nam je žao što moramo da prekinemo organizaciju teniskih turnira u Banja Luci i Sarajevu. Radovali smo se da publika koja dugo godina čeka vrhunske asove, konačno vidi uživo Novaka Đokovića i druge tenisere, kao i da igranjem u ovim gradovima omogućimo promociju sporta i finansijsku podršku lokalnim igračima. Nažalost, zbog svih događaja poslednjih dana doneli smo odluku da je sada najvažnije da se epidemiološka situacija stabilizuje, kao i da se svi oporave -izjavio je direktor turnira Đordje Đoković.

– Zahvaljujemo se svim učesnicima iz Teniskog saveza Republike Srpske, grada Sarajeva, svima koji su prethodnih dana vredno radili na pripremi ovih događaja. Cenimo to i ostajemo prijatelji, a nadamo se da ćemo našu ideju sprovesti u delo, čim se za to steknu uslovi – naglasio je Đoković.

Đorđe Đoković je na kraju podsetio da je ideja Adria Toura bila humanitarnog karaktera, sa ciljem da se omogući zarada igračima iz regiona, pomogne humanitarnim organizacijama i da se promovišu dobre vrednosti.

– Ostajemo sada usmereni na podršku svima onima koji su inficirani Covid 19 virusom sa željom da se što pre oporave – ističu iz organizacionog odbora.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh