Gradovi

Nove sirene za opasnost u celom gradu do kraja 2017.

Nove sirene za opasnost u celom gradu do kraja 2017.

BEOGRAD – Do kraja ove godine biće postavljene sirene za opasnost u Obrenovcu, dok će u drugim beogradskim opštinama postavljanje novih sirena biti završeno tokom sledeće godine, najavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Postavljanje sirena omogućeno je nakon što je izrađena Studija akustičnosti, precizirao je Mali, dodajući da će do kraja godine biti definisan i usvojen Plan spasavanja na teritoriji grada.

„Beograd će biti prva lokalna samouprava koja će do kraja godine imati spremna sva neophodna dokumetna da se reaguje u vanrednim situacijama“, poručio je Mali na otvaranju obuke štabova za vanredne situacije u beogradskom Hotelu M.

Time se, kako je dodao, doprinosi većoj bezbednosti građana, ali i daje primer drugim lokalnim samoupravama da naprave planove kako treba da reaguju u vanrednim situacijama.

On je dodao da je Grad sa preduzećima „Srbijavode“ i „Beogradvode“ uradio analizu svih rečnih slivova na teritoriji grada, kao i da su obnovljeni svi bedemi i nasipi nakon majskih poplava, koji su sada, naglasio je, bolji i jači.

„Sa vladom radimo na definišemo dugoročne planove kako bismo očistili korita reka“, rekao je Mali i dodao da se čisti sliv kolubaru na ušću u Savu.

„Grad je bezbedniji i sigurniji nego pre dve godine, a ovakvi treninzi će omogućiti da operativno ojačamo“, poručio je Mali.

On je dodao da se mora raditi na jačanju ljudskih kadrovskih, infrastrukturnih, tehnoloških kapaciteta, kako bi se na vreme predvidele katastrofe i na vreme reagovalo na njih.

„Zato je ova obuka veoma važna, kako bi kroz nju prošla sva javna preduzeća i kako bismo što bolje koordinisali aktivnosti i bolje reagovali na vanredne situacije“, rekao je Mali.

Predstavnica UNDP-a Steliana Nedera podsetila je da je ta organizacija dala veliku podršku u saniranju posledica poplava iz 2014. godine, ali i u radu na promeni propisa kako bi se što bolje odgovorilo ubuduće na vanredne situacije

„Radujemo se što je gotov Nacrt zakona o upravljanju rizicima od katastrofa i nadamo se da će uskroro biti usvojen i primenjen“, rekla je Nedera, navodeći da je prevencija najvažnija, jer jedan dolar u prevenciju štedi sedam dolara koji se daju u obnovi, pa je efikasnije investirati u prevenciju.

Živko Babović iz Sektora za vanredne situacije MUP-a, izrazio je zahvalnost UNDP-u i Vladi Japana koji su omogućuili dvodnevnu obuku u Beogradu, kao i još deset ciklusa obuke u drugim gradovima i izrazio nadu da će saradnja biti nastavljena.

Preview

SINISA MALI

Slide

SINISA MALI

Slide

ZIVKO BABOVIC

Slide

MALI NEDERA TERUUCI

Slide

STELIANA NEDERA

Slide

MALI NEDERA TERUUCI I MLADENOVIC

Slide

SINISA MALI

Slide

AKIHITO TERUUCI

Slide

SINISA MALI

SINISA MALI

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh