• Novosti online

  Нове тврдње Пентагона: Двоје Срба убијено пре бомбардовања

  ВАШИНГТОН – Америчка војска верује да у ваздушном удару против Исламске државе у Либији прошле седмице није убијено двоје отетих српских дипломата, већ сумња да је странце киднаповала засебна криминална група ради откупа, која је их је убила, а затим покушала да се „извуче за њихову смрт”.

  Пентагон има неколико разлога да верује да Срби нису били у кампу Исламске државе када је бомбардован, рекао је један званичник одбране који је инсистирао на анонимности.

  Први разлог је тај, наводи он, што припадници либијских служби који су стигли први на место бомбардовања и касније повређене превезли у болницу, нису известили да су на лицу места пронашли Западњаке, пише „Вашингтон пост”.

  Други разлог је, према његовим речима, што фотографије убијених дипломата које су се појавиле на Интернету не делује да су снимљене на или близу места бомбардвања, нити да је ико од њих двоје убијен у ономе што је званично описано као масивни удар.

  „Стање посмртних остатака није конзистентно са погибијом у ваздушном удару ове јачине и интензитета”, навео је званичник.

  Уместо тога, амерички званичници верују да су дипломате можда већ биле мртве, а њихова тела била у Триполију, у тренутку ваздушног удара.

  Званичници верују да Србе није као таоце држала Исламска држава већ једна криминална група која се надала да ће узети новац за њихов откуп.

  „Никад није било никаквих индиција да их је отела Исламска држава”, навео је неименовани званичник Пентагона.

  „Вашингтон пост” преноси и изјаву представнице српске амбасаде у Вашингтону Иване Мангов, која је навела да су околности под којима се догодила погибија српских дипломата у Либији веома осетљиве и да је истрага о томе у току.

  Портпарол Пентагона је претходно саопштио да не постоји ништа што указује да је смрт Слађане Станковић и Јовице Степића, последица бомбардовања. (Танјуг)

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com