Gradovi

Novi rekord Sajma turizma – 71.578 posetilaca,1.000 novinara

BEOGRAD – MeđunarodnI Sajam turizma i prateće manifestacije, koji je završen ovog vikenda u Beogradu, obišlo je 71.578 posetilaca, što je novi rekord u poseti, saopšteno je danas sa Beogradskog sajma.

Najveći turistički događaj u ovom delu Evrope, protekao je u duhu afirmacije putovanja i promocije najlepših vrednosti svih kultura i naroda sveta, a rekordan broj izlagača i posetilaca iz svih delova sveta potvrdio je regionalni i međunarodni karakter ovog centralnog turističkog dogadaja.

U šest hala Beogradskog sajma više od 1.100 izlagača iz 55 zemalja sveta predstavilo je svoju turističku ponudu, kulturu i običaje, vina i specijalitete kojim očaravaju turiste i goste.

Za praćenje ove, 38. po redu turističke manifestacije bilo je akreditovano oko 1.000 novinara, među njima i veliki broj iz inostranstva: Rusije, Turske, Mađarske, Kine, Kanade, Australije, Irana, Holandije, Nemačke, Slovačke, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, BIH, Makedonije, Crne Gore, Republike Srpske …

Atraktivna manifestacija posetiocima je pružila jedinstvenu mogućnost da ostvare

ekskluzivne sajamske pogodnosti i bukiraju letnje aranžmane za mesta „Gde još nisu bili“ iz sveobuhvatne i premijerne ponude svih predstavljenih agencija i turoperatera.

Tradicionalno, četiri sajma odvijala su se paraleleno, uz zajedničku ideju i stremljenja da doprinesu jačanju turističke privrede Srbije: Sajam turizma, Sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA, Sajam vina BEOWINE i Sajam suvenira.

Sajam je i ove godine otvorio premijer Srbije Aleksandar Vučić, a podršku manifestaciji pružili su potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i

telekomunikacija Republike Srbije, Rasim Ljajić, i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Tokom Sajma turizma potpisano je nekoliko sporazuma o saradnji i sklopljen značajan broj poslovnih dogovora i aranžmana.

Veoma zapažen nastup na ovoj svojevrsnoj turističkoj smotri, ostvarila je Republika Slovenija, zemlja partner ovogodišnjeg sajma, što je još jedan pokazatelj dobrih međudržavnih odnosa i kvalitetne ekonomske saradnje, navodi se u saopštenju Beogradskog sajma.

Foto Tanjug/T.Valič, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh