Gradovi

Novi video IS: Dečak, borac džihadista, pogubio taoca

MOSKVA – Islamska država objavila je još jedan video snimak na kom se vidi kako dečak odseca glavu navodnom sirijskom umerenom opozicionom borcu i preti da će ista sudbina zadeseti svakog Amerikanca ili borca kog podržavaju SAD.

Dečak, koji je identifikovan kao sin džihadiste Islamske države Abua Darde, govori na engleskom jeziku sa osetnim naglaskom.

On je navodno pogubio Muhameda Tabšu, za kog se navodi da je verski zvaničnik sirijske pobunjeničke grupe Front Levanta.

Na snimku, koji traje 18 minuta, vidi se kako je dečak prisiljava žrtvu da klekne na putu za koji se veruje da je negde u blizini Alepa, preneo je RT.

Pre pogubljenja, dečak je zapretio da će uništiti pobunjenike u Siriji koje finansiraju ili podržavaju SAD.

Front Levanta, formiran u decembru 2014. godine, je pobunjenička grupa iz Alepa koja se bori protiv snaga sirijskog predsednika Bašara Asada.

Verodostojnost ovog snimka nije potvrđena, ali nije prvi put da se deca pojavljuju na propagandnim snimcima Islamske drzave.

U martu 2015. godine objavljen je kako dečak puca u Arapa koji je priznao da je špijun.

Početkom januara u drugom snimku u kom su pogubljena petorica muškaraca optužena da su „britanski špijuni“, dečak koji govori britanskim akcentom, preti Britaniji.

AP-Photo,Militant-Website,-File,

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh