Gradovi

NSP osuđuje napade medija na pripadnike policije

BEOGRAD – Nezavisni sindikat policije oštro osuđuje, kako navode, sve češće napade pojedinih medija na pripadnike policije bez osnova i argumenata, a posebno poslednji „napad“ na saobraćajne policajce na osnovu izjave jednog građanina.

Taj reprezentativni sindikat policije naveo je da su mediji napali saobraćajne policajce isključivo na osnovu tvrdnji Vladimira Simdžije, ne dozvolivši da istraga pokaže šta se tačno dogodilo te da im je unapred presuđeno da su krivi i bahati iako je postupak po prigovoru u toku.

Saobraćajni inženjer Vladimir Simdžija tvrdi u izjavi pojedinim medijima da je bio priveden nakon alko test kontrole zbog pola čase vina koju je popio, kao i da je do vožnje u stanicu uočio 11 prekršaja.

Rekao je i da je zbog toga uputio zvaničnu žalbu.

„Reč gospodina Simdžije uzeta je zdravo za gotovo, iako se upravo za njega, na osnovu beleške policajaca, može reći da je pokušao da izbegne zakonom predviđenu sankciju bahatim ponašanjem i pretnjama upućenim policijskim službenicima da ne znaju koga on poznaje i da će biti kažnjeni“, naveo je presedavajući Predsedništva Nezavisnog sindikata policije Vladimir Lukić.

On je apelovao na medije da se, kako je naveo, izuzmu iz prljavih političkih kampanji i da ne provlače po blatu poštene i časne policijace koji obavljaju svoj posao.

Dodao je da su saobraćajni policajci u konkretnom slučaju postupili su u skladu sa zakonom, jer je alkotest pokazao da gospodin Simdžija ima 1,44 promila alkohola u krvi što je osnov za trežnjenje i da nisu tako postupili prekršili bi zakon.

„Zanimljivo je da se gospodin Simdžija dva meseca posle događaja dosetio da podnese pritužbu i odmah se oglasi u medijima, iako je obavešten da je postupak po njegovoj prijavi u toku. Da mu je stalo do utvrđivanja istine sačekao bi ishod postupka, a ne bi brže bolje potrčao da proglasi policajce zlikovcima“, ocenjuje Lukić.

Foto Tanjug/N.Milošević, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh